Konferencja
Final Symposium of the European Joint Doctorate in Food Science project (DAY 1)
- Termin:
- 27.02.2020 godz. 10:00 - 16:00
- Koszt:
- BEZPŁATNE
- Limit miejsc:
- 100
[POLISH]
Dwudniowe Sympozjum będzie okazją zarówno do zapoznania się z wynikami badań zrealizowanymi w ramach projektu (dzień 2) jak również zdobycia cennych informacji na temat zarządzania projektem typu ITN - od momentu pomysłu - do końca realizacji projektu (dzień 1). W imieniu przedstawicieli konsorcjum, doktorantów oraz partnerów projektu zapraszamy do udziału przedstawicieli uczelni, studentów, doktorantów, przedstawiciele sektora browarniczego przedstawicieli regionalnych punktów kontaktowych oraz wszystkie osoby zainteresowane praktycznymi aspektami zarządzania projektem realizowanym w programie H2020.
Dzień Pierwszy będzie poświęcony wymianie wiedzy i doświadczeń związanych z zarządzaniem i uczestnictwem w projekcie. Szczegółowo zostaną omówione poszczególne etapy realizacji projektu - przygotowania, wdrażania i oceny. W spotkaniu wezmą udział doktoranci, przedstawiciele konsorcjum oraz partnerzy projektu. Przewidziane zostały prezentacje, dyskusje panelowe i indywidualne konsultacje. Możliwość spotkania Mnóstwo przykładów i praktycznych porad.
Zapraszamy do udziału przedstawicieli uczelni, studentów, doktorantów, przedstawicieli regionalnych punktów kontaktowych oraz wszystkie osoby zainteresowane aplikowaniem i realizacją projektów w H2020.
Miejsce: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności, ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Udział w spotkaniu jest bezpłatny, ale obowiązuje rejestracja.
Szczegóły spotkania poniżej.
[ENGLISH]
Day 1: Experience Horizon 2020 - ITN (Innovative Training Network)
The first day will be dedicated to sharing the experience of managing and participating in the project (development, implementation and evaluation stage). This will be unique opportunity to meet with the project coordinator, PhD students and project beneficiaries and partners. Presentations, panel discussion, networking and individual meeting are planned during the day. Please see agenda for details.
Target group: representatives of universities, students, PHD students, regional contact points representatives and everyone interested in the practical aspects of applying and running the project in the ITN H2020 programme.
Entry: free
Place: Kraków (details of location: tbc)
Agenda
Thursday 27th of February
TIME |
TOPIC/ACTIVITY |
Speaker |
10:00 – 11:00 |
Opening of the symposium Network set-up, introduction of the project beneficiaries and partners |
Aleksander Poreda Project Coordinator University of Agriculture in Krakow |
11:00-11:15 |
Break |
|
11:15-12.00 |
Project management (development stage) |
Aleksander Poreda Project Coordinator University of Agriculture in Krakow |
12:00-12:10 |
Break |
|
12:10-13:00 |
Project management – organization of training for Early Stage Researchers Project management – organization of research in the network (implementation stage) |
David Cook Executive Committee Member University of Nottingham Gert De Rouck Executive Committee Member KU Leuven |
13:00 – 14:00 |
Lunch break |
|
14:00– 15:00 |
Early Stage Researches Panel Discussion - PhD candidates share their experience of the project and answer the questions |
ESRs of the EJDFoodSci |
15:00-15:15 |
Break |
|
15:15 – 16:00 |
Project management – deliverables, reporting, evaluation (evaluation stage) |
Aleksander Poreda Project Coordinator University of Agriculture in Krakow |
16:00 |
Networking, discussion, opportunity for individual talk with consortium members – coffee break |
Inquiries: ejdfoodsci@ur.krakow.pl
Project details: https://ejdfoodsci.eu/
Facebook: https://www.facebook.com/EJDFoodSci/
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności, ul. Balicka 122, 30-149 Kraków